انواع جفت در بارداری
جفت در رحم (رحم) رشد می کند و نوزاد را با غذا و اکسیژن از طریق بند ناف تامین می کند.
به طور معمول، جفت در قسمت بالایی رحم رشد می کند و تا زمانی که نوزاد شما متولد شود، در آنجا باقی می ماند. در مرحله آخر زایمان، جفت از دیواره رحم جدا می شود، و انقباضات آن به فشار واژن (کانال زایمان) کمک می کند.
گاهی اوقات جفت متصل به دیواره رحم بیش از حد عمیق است. این باعث مشکلات زیر می شود:
- جفت accreta - جفت خود را بیش از حد محکم به رحم متصل می کند.
- جفت increta - جفت به دیوار عضله رحم محکم متصل می شود.
- جفت percreta - جفت متصل می شود و از طریق رحم رشد می کند. گاهی اوقات به ارگان های مجاور، مانند مثانه نیز می رسد.
در این شرایط، پس از تولد، جفت به طور کامل از رحم جدا نمی شود. این باعث خونریزی خطرناک می شود. این شرایط در 1 در 530 تولد در سال اتفاق می افتد.
علائم این مشکلات جفتی چیست؟
مشکلات جفتی اغلب باعث خونریزی واژینال در سه ماهه سوم بارداری می شود. در صورت بروز خونریزی واژینال در طول بارداری خود، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید. اگر خونریزی شدید است، بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنید.
تشخیص مشکل جفتی
این مشکلات معمولا با استفاده از سونوگرافی تشخیص داده می شوند. در برخی موارد، پزشک ممکن است از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) استفاده کند. MRI یک آزمایش پزشکی است که تصویر دقیقی از داخل بدن شما می دهد. تست بدون درد است و برای شما و جنین مشکلی ایجاد نمی کند.
درمان این مشکل جفتی در بارداری چگونه است؟
هنگامی که این مشکل قبل از تولد دیده می شود، پزشک ممکن است سزارین را پس از هیسترکتومی توصیه کند. این مسئله از خونریزی تهدید کننده زندگی جلوگیری می کند. سزارین جراحی است که در آن کودک شما از طریق برش هایی که در شکم و رحم شما ایجاد می شود متولد می شود. هیسترکتومی زمانی است که رحم شما توسط جراحی برداشته شود. بدون رحم، در آینده
نمی توانید باردار شوید.
اگر مشکل جفتی دارید، بهترین زمان برای داشتن فرزندتان ناشناخته است. اما پزشک هم ممکن است توصیه کند که در حدود هفته سی و چهارم بارداری تاهفته سی و هشتم بارداری زایمان انجام شود تا از خونریزی خطرناک جلوگیری شود.
چه چیزی باعث این مشکلات جفتی می شود؟
ما نمی دانیم چه چیزی باعث این مشکل جفتی می شود. اما اغلب اتفاق می افتد جایی از بدن شما در جراحی زخمی شده است مانند برداشتن فیبروئید یا انجام سزارین. فیبروئید توموری است که در دیواره رحم (رحم) رشد می کند. هر چقدر سزارین بیشتر انجام داده باشید احتمال این مشکلات جفتی بیشتر خواهد بود.
مواردی که ممکن است احتمال این مشکل جفتی را افزایش دهد عبارتند از:
- سیگار کشیدن
- داشتن 35 سال یا بیشتر
- قبل از بارداری
- پایین افتادگی جفت
چگونه می توان خطر ابتلا به مشکلات جفتی را کاهش داد؟
یکی از راه های کاهش احتمال این بیماری جفتی در حاملگی های آینده، داشتن زایمان طبیعی به جای سزارین است. سزارین فقط در حالتی ضروری است که برای جنین یا مادر در اثر زایمان طبیعی مشکلی ایجاد شود. برای برخی از مادران و نوزادان، بیماری ها باعث
می شود زایمان سزارین از زایمان طبیعی بهتر باشد. اما اگر بارداری سالم باشد، بهتر است تا زمانی که علائم زایمان طبیعی بروز کنند، باردار بمانید. بی دلیل سزارین انجام ندهید.
حتی اگر قبلا سزارین انجام داده باشید می توانید نوزاد بعدی خود را با زایمان طبیعی به دنیا بیاورید.
برخی از مشکلات جفتی دیگر چیست؟
در برخی موارد، جفت به درستی تولید نمی شود و یا کار نمی کند. ممکن است جفت بیش از حد نازک، بیش از حد ضخیم و یا لوب اضافی داشته باشد. بند ناف ممکن است به درستی وصل نشده باشد. مشکلات مربوط به عفونت، لخته شدن خون و انفارکتوس (ناحیه بافت مرده مانند زخم) می تواند در دوران بارداری اتفاق بیفتد و به جفت آسیب وارد کند.
مشکلات جفتمی تواند منجر به خطرات بهداشتی برای مادر و جنین شود. برخی از این خطرات عبارتند از:
- ممکن است سقط جنین داشته باشید.
- جنین شما رشد نمی کند.
- ممکن است هنگام زایمان خونریزی داشته باشید.
- ممکن است زایمان زودرس داشته باشید؛ قبل از هفته سی و هفتم بارداری.
- کودک شما ممکن است نقایص زایمان داشته باشد.
پزشک جفت را پس از تولد بررسی می کند. گاهی اوقات جفت برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می شود، به ویژه اگر کودک بیماری هایی مانند رشد ضعیف داشته باشد.